Projecten

Het gedoneerde geld kan worden besteed aan twee typen projecten

  1. Projecten op basis van Micro-krediet. Hierbij is het aangevraagde geld een lening. Dit zijn projecten die de economische waarde verhogen, bijvoorbeeld de aanschaf van een machine om meer cassave te kunnen verwerken voor de markt. In de beginfase zijn deze projecten gericht op de voedselvoorziening, later ook op 24/7 energievoorziening. Donaties en aflossingen komen in de algemene micro-kredietpot.
  2. Projecten op basis van Giften. Hierbij gaat het om projecten die kansen van de mensen vergroten, zoals alfabetisering en een cursus verkoop. Deze donaties komen in een algemene giften pot, maar kunnen ook op verzoek van de donateur gekoppeld worden aan een specifiek project op dit vlak.
    Er kan ook als groep gedoneerd worden. Denk bijvoorbeeld aan “Hardloopclub Gorredijk” of
    “Dames BonteBok voor dames Stonehuku.” Dit bevordert de connectie tussen de gevers en ontvangers. Daarnaast scheelt het in administratieve handelingen en transactiekosten die de bank rekent.

Doneer

IBAN: NL27 BUNQ 2087 4113 52

tnv: Stichting Mallek Ontwikkelingsprojecten

 

Voor het geven van donaties werkt de Stichting Mallek ook met Geef.nl. Via deze algemene site kan iedereen, naast een persoonlijke donatie, ook een geef-actie starten voor Stichting Mallek Ontwikkelingsprojecten. Een eenvoudige manier om geld in te zamelen voor onze organisatie. Onderstaande link wijst u in een paar stappen de weg.

Naar Geef.nl online collecteren

Scroll naar boven