Update Project Elektra 24/7

Doneer

IBAN: NL04 BUNQ 2087 3925 60

tnv: Mark Oliemans

 
Update Juli 2023

De overheid is bezig met een zonnepanelen project waarbij deze “gratis” aan de dorpelingen worden geleverd. Veel vertrouwen in het slagen van dit project is er niet onder de dorpelingen. Bovendien is onbekend wanneer de panelen en oplaadbare batterijen operationeel zijn en hoe het onderhoud geregeld gaat worden.

Liever hebben ze meer zekerheid en gaan ze gebruik maken van de stroming in de rivier om met een turbine 24/7 stroom op te wekken. Ook hier zal eerst in het klein een proefproject gestart worden voor drie tot vijf huishoudens, een kleine resort met keuken voor maximaal drie koppels toeristen en een houtwerkplaats voor de bouw van voornamelijk rivierboten. De planning is om in de zomer, tijdens de droge tijd, een kleine drijvende turbine te installeren en elektra kabels.

Per aansluiting komt een stroommeter om het verbruik te meten en minimaal één zekering. Per aansluiting worden aansluitkosten betaald. Vooraf wordt stroom door klanten ingekocht. De organisatie komt te liggen bij een op te richten bedrijf Saamaka Power of een bedrijf met een andere gepaste naam. Bij succes zullen meer dorpelingen een aansluiting willen en zal er snel opgeschaald moeten worden. Hiermee moet bij het opzetten van het proefproject rekening gehouden worden.

Er wordt rekening gehouden met het zonnepanelen project van de overheid.

Doneer

IBAN: NL04 BUNQ 2087 3925 60

tnv: Mark Oliemans

Scroll naar boven